Onze ‘scope 3 plus’ duurzaamheidsdoelstellingen

Onze ‘scope 3 plus’ duurzaamheidsdoelstellingen

Geplaatst op: 10-10-2024

Kragten ambieert een continue groei van het aandeel projecten met een duurzaam karakter en invloed op CO2-emissies bij de klant ten opzichte van de gehele projectenportefeuille.

We zetten ons dan ook volop in om onze duurzaamheidsdoelstellingen te halen. En we liggen goed op koers! Sinds 2019 hebben we goede resultaten geboekt op het gebied van grootschalig grondverzet en circulaire economie.


Met 26 grondverzetprojecten, waarvan we bij vier CO2-reductie advies hebben gegeven, lopen we in lijn met ons doel om in 2030 bij de helft van deze projecten duurzaam advies aan te bieden. Momenteel zitten we op 15%, maar we zijn vastberaden om dit snel te verhogen.


Onze resultaten op het gebied van circulaire economie zijn zelfs nog beter: van de 51 projecten die we hebben gerealiseerd, hebben we bij 35 projecten CO2-reductie advies aangeboden. En bij 9 daarvan hebben we de daadwerkelijke impact berekend, wat leidt tot een totale CO2-reductie van maar liefst 14.263 ton. Hiermee lopen we voor op schema, met advies bij 70% van de projecten, terwijl we voor 2030 100% nastreven.


Omdat deze aanpak zo succesvol blijkt, onderzoeken we nu zelfs mogelijkheden om in de toekomst een derde thema op te pakken. Eén ding is duidelijk: er is enorm veel potentieel voor CO2-reductie in onze projecten, en we gaan door met het realiseren van duurzame impact!